Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ТИМЧАСОВО ЗАПРОВАДИВ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ЦІН НА СОЦІАЛЬНОЗНАЧУЩІ ТОВАРИ

Дата: 25.05.2020 13:17
Кількість переглядів: 854

Фото без описуКабінет Міністрів України тимчасово запровадив державне регулювання цін на соціальнозначущі товари шляхом декларування зміни роздрібних цін у разі їх збільшення (Постанова Кабінету Міністрів від 22.04.2020 №341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення»).

Відповідно до пункту 3, Постанова набирає чинності через 10 днів з дня її опублікування і діє до закінчення карантину, встановленого Постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Постанова №341 набрала чинності 18 травня 2020 року.

Постановою затверджено вичерпні переліки товарів, що мають істотну соціальну значущість та товарів протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та Порядок декларування зміни цін на них.

Декларування зміни роздрібних цін на товари здійснюватиметься в електронному вигляді шляхом подання відомостей з використанням кваліфікованого електронного підпису до Держпродспоживслужби  через її офіційний веб-сайт за посиланням https://price.consumer.gov.ua (посилання стало активним 18 травня 2020 року).

Після успішної реєстрації даних відомості одразу вноситимуться до Реєстру роздрібних цін на товари в автоматичному режимі без участі посадових осіб Держпродспоживслужби. З Реєстром роздрібних цін можна буде ознайомитися на офіційному сайті Держпродспоживслужби за посиланням: https://declaration.consumer.gov.ua.

За порушення порядку формування, встановлення та застосування цін і тарифів до суб’єктів господарювання застосовуються адміністративно-господарські санкції відповідно до статті 20 Закону України «Про ціни і ціноутворення», а також притягуються до адміністративної відповідальності громадяни  (фізичні особи-підприємці) і посадові особи суб’єктів господарювання шляхом накладання штрафів у розмірах, визначених статтею 165 (2) Кодексу України про адміністративні правопорушення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора