Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРО ВЖИТТЯ ЗАХОДІВ ЩОДО ДОТРИМАННЯ СІЛЬГОСПВИРОБНИКАМИ ВИМОГ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ

Дата: 15.05.2020 13:53
Кількість переглядів: 827

Фото без описуНа сьогодні в Україні поводження з хімічними засобами захисту рослин регламентується Законами України «Про пестициди і агрохімікати», «Про захист рослин», Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання  в Україні, і доповненнями до нього, ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» та ДСП 382-96 «Державні санітарні правила авіаційного застосування пестицидів і агрохімікатів у народному господарстві України».

Окрім того, згідно із ст. 37 Закону України «Про бджільництво» фізичні та юридичні особи, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов’язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки через засоби масової інформації попередити про це пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до 10 кілометрів від оброблюваних площ. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк його токсичності.

Зважаючи на вищевикладене, звертаємося до сільгоспвиробників з проханням забезпечити дотримання вимог чинного природоохоронного та санітарного законодавства України, санітарних норм і правил під час проведення сільгоспробіт із застосування пестицидів і агрохімікатів, додержання регламентів зберігання, транспортування та застосування засобів захисту рослин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора