Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ОПЕРАТИВНИЙ ШТАБ З ЛІКВІДАЦІЇ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ В КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОМУ РАЙОНІ ІНФОРМУЄ ЩОДО СТАНУ ДОТРИМАННЯ ВИМОГ САМОІЗОЛЯЦІЇ ОСІБ, ЯКІ МАЛИ КОНТАКТИ З ПАЦІЄНТОМ ІЗ ПІДТВЕРДЖЕНИМ COVID-19

Дата: 14.05.2020 14:58
Кількість переглядів: 807

Фото без описуОбласним штабом з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації проаналізовано стан виконання протиепідемічних заходів, пов’язаних із самоізоляцією осіб, які можуть сприяти поширенню інфекційних хвороб або входять до групи ризику щодо ускладненого перебігу або настання летальних випадків гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Крім того, на «гарячу» телефонну лінію штабу надходять численні скарги щодо недотримання вимог самоізоляції особами, які мали контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 та особами, щодо яких є підозра на інфікування.

З метою запобігання поширенню на території області COVID-19 та зменшення кількості хворих з тяжким перебігом COVID-19 обласний штаб з ліквідації надзвичайної ситуації звернувся до керівників міських та районних штабів з ліквідації надзвичайної ситуації, правоохоронних органів, медичних установ з проханням вжити термінових заходів щодо забезпечення належного контролю за виконанням протиепідемічних заходів, пов’язаних із із самоізоляцією осіб.

Звертаємо увагу, що відповідно до Порядку проведення протиепідемічних заходів, пов’язаних із самоізоляцією осіб, затвердженого Постановою кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. №211, лікуючий лікар визначає на підставі галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я строк самоізоляції хворого на COVID-19 або особи з підозрою на інфікування COVID-19.

Строк самоізоляції становить 14 днів для осіб, які мали контакт з хворим на COVID-19 та які здійснили перетин державного кордону або перетин контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї.

Особи, які потребують самоізоляції, зобов’язані постійно перебувати у визначеному ними місці самоізоляції, утримуватися від контакту з іншими особами, крім тих, з якими спільно проживають.

У відповідності до Наказу МОЗ України від 28.03.2020 року №722 проводиться моніторинг контактів вірогідних та підтверджених випадків. Контактні особи спостерігаються впродовж 14 днів від останнього незахищеного контакту, а контактним особам рекомендується обмежити пересування і відвідування громадських місць.

Наголошуємо, що особи, які двічі порушили умови самоізоляції підлягають обов’язковій госпіталізації до обсерваторів (ізоляторів).

У разі виявлення порушень протиепідемічних заходів, пов’язаних із самоізоляцією осіб, негайно мають бути вжиті заходи щодо адміністративного впливу, згідно із чинним законодавством.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора