Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ІНФОРМУЄ

Дата: 13.05.2020 13:45
Кількість переглядів: 795

Уряд ухвалив Постанову № 329 від 22 квітня 2020 року щодо забезпечення додаткових соціальних гарантій на період карантину для ФОПів, які мають дітей, та людей, які втратили роботу та зареєструвались у центрі зайнятості як безробітні.

Кабмін запровадив виплату допомоги на дітей ФОПам, які належать до першої і другої групи платників єдиного податку та сплачували ЄСВ, на період карантину та на один місяць після дати його відміни.

Вона надаватиметься на кожну дитину до 10-річного віку у розмірі прожиткового мінімуму (для дітей віком до 6-ти років – 1 779 грн; для дітей віком від 6-ти до 10-ти років – 2 218 гривень)".

     Перелік документів для виплати допомоги на дітей ФОП І та ІІ групи:

  • заява встановленого зразка;
  • копії свідоцтв про народження дітей віком до 10 років;
  • довідка з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування(індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК -7);
  • копію документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні( для іноземців та осіб без громадянства);
  • рахунок з банку.

Допомога на дітей не призначається на дітей, на яких виплачується компенсація послуги «муніципальна няня».

"Також змінено підхід до розрахунку сукупного доходу сім’ї при визначенні права на державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям для осіб, які під час карантину стали безробітними: до доходу не буде враховуватись отримана заробітна плата, а лише допомога по безробіттю".

Середньомісячний розмір допомоги для малозабезпеченої сім’ї, в якій виховуються неповнолітні діти, становитиме від 2800 до 3020 гривень.

Рішенням уряду збільшено з двох до трьох місяців термін простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг одержувачами житлових субсидій та пільг, за наявності якої житлова субсидія не призначається.

Бланк заяви до органу соціального захисту населення (1)

Бланк заяви до органу соціального захисту населення (2)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора