Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

НИЗЬКИЙ УКЛІН ТИМ, ХТО 75 РОКІВ ТОМУ ВИБОРОВ МИРНЕ МАЙБУТНЄ ДЛЯ ПРИЙДЕШНІХ ПОКОЛІНЬ!

Дата: 08.05.2020 15:02
Кількість переглядів: 916

У літописі кожної нації є сторінки, сповнені трагізму та болю. Друга світова війна стала спільною такою сторінкою для народів усього світу. Офіційна дата її закінчення  — 9 травня 1945 року — у країнах Європи-учасниках війни уже впродовж багатьох років відзначається як день радісний, пам’ятний і водночас скорботний.

Україна в ці травневі дні відзначає День пам‘яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цьогоріч минає вже 75 років з того дня, як над Рейхстагом прозвучали переможні залпи.

Урочисті заходи з нагоди Дня пам’яті і примирення та 75-ї річниці Перемоги відбулися і в Кам’янець-Подільському районі. Зважаючи на ситуацію із захворюваністю на COVID-19 в Україні, вшанування загиблих героїв Другої світової пройшло із дотриманням усіх карантинних вимог. До меморіального комплексу загиблим воїнам, що в с.Довжок, поклали вінки та квіти представники районної влади, органів місцевого самоврядування та районної ветеранської організації.

Ветеранів Другої світової війни із 75-ю річницею Перемоги керівництво райдержадміністрації, районної ради та районної ветеранської організації привітали за місцем проживання та вручили їм знаки народної пошани «За бойові заслуги», приурочені до 75-річчя Перемоги. Загалом, нагороди отримали 17 ветеранів нашого району: Іван Антонович Соколюк (с.Гуменці), Микола Олександрович Демчук (с.Голосків), Іван Юхимович Савчук (с.Жванець), Григорій Федорович Дудко (с.Малинівці), Василь Онуфрійович Громик (с.Смотрич), Анатолій Іванович Іваніцький (с.Смотрич), Віра Григорівна Малищук (с.Китайгород), Раїса Порфирівна Баблюк (с.Субіч), Василь Павлович Мрачковський (с.Колодіївка), Іван Степанович Литвинюк (с.Колодіївка), Сафрон Назарович Чорний (с.Вихватнівці), Василь Миколайович Макогонюк (с.Тарасівка), Іван Григорович Буняк (с.Яруга), Григорій Федорович Венгер (с.Рихта), Іван Семенович Дробний (с.Липи), Євгеній Іванович Яковенко (сКульчиївці), Віра Георгіївна Понсуй.

Разом із знаками пошани з нагоди свята ветерани отримали й продуктові набори.

Свій вклад у вшанування тих, хто 75 років тому захищав землю від німецько-фашистських загарбників, внесла і благодійна організація «Благодійний фонд «Місто сонця»: п’ятеро ветеранів-жителів району отримали від Фонду матеріальну допомогу.  Обирали тих, кому вона буде надана, методом жеребкування.

Низький уклін і щира вдячність тим, хто 75 років тому ціною нелюдських зусиль виборював мирне майбуття для прийдешніх поколінь! Вічна пам’ять та вічна слава тим, хто пожертвував життям заради цієї світлої мети!

   

   

 

 

    

 

 

 

    

 

    

 

 

       

 

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора