Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЗАСІДАННЯ СОРОК ЧЕТВЕРТОЇ (ПОЗАЧЕРГОВОЇ) СЕСІЇ РАЙОННОЇ РАДИ: ПИТАННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я — В ПРІОРИТЕТІ

Дата: 23.04.2020 14:10
Кількість переглядів: 796

Фото без опису23 квітня під головуванням голови районної ради Віктора Кривака за участі голови районної державної адміністрації Анатолія Бернашевського відбулося пленарне засідання сорок четвертої (позачергової) сесії  Кам’янець-Подільської районної ради VІІ скликання.

Серед низки питань, які були винесені на порядок денний засідання, депутати прийняли звернення до Президента України Володимира  Зеленського та  Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова щодо ситуації, яка склалася внаслідок прийняття Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону». Зокрема, депутати районної ради звернулися з проханням  «розглянути та ініціювати питання щодо виключення з абзацу п’ятого частини першої статті 21 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» доповнень, передбачених Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону» (про заборону здійснення рубок головного користування у межах господарської зони національних природних парків)».

Фото без описуСвоїм рішенням депутати також внесли зміни до Програми розвитку та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Кам'янець-Подільська  центральна районна лікарня» на 2020 рік, збільшивши фінансування даного медзакладу на 5 млн 518 тис. грн. Ці зміни обумовлені, в першу чергу, потребою в додатковому фінансуванні у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції  та покращенням матеріально-технічної бази лікарні.

В результаті роботи сесії були внесені зміни й у бюджет Кам’янець-Подільського району на 2020 рік. Так, дохідна частина бюджету затверджена в розмірі 1 млн 366 тис.300 грн (з них 1 млн 240 тис.300 грн виділено з державного бюджету на придбання інсуліну, 126 тис. грн делеговані до районного бюджету сільськими радами). Внаслідок обговорення даного питання депутати виділили 190 тисяч гривень на заходи, спрямовані на покращення роботи закладів освіти та охорони здоров’я: 20 тисяч гривень виділено на розробку енергетичного паспорта для Кам’янець-Подільської районної лікарні, 30 тисяч — на придбання ліків для Кам’янець-Подільського районного центру  первинної медико-санітарної допомоги, 20 тисяч — на корегування проектно-кошторисної документації Кульчиївецької загальноосвітньої школи та 120 тисяч гривень виділено на виготовлення проектно-кошторисної документації щодо капітального ремонту фасаду та покрівлі Орининської загальноосвітньої школи.

Фото без описуДепутати своїм рішенням  також затвердили Програму підтримки комунального некомерційного підприємства «Хмельницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Хмельницької обласної ради   на 2020 рік. Загальний обсяг фінансування Програми становить 200 тисяч гривень: з них 120 тисяч передбачено виділити із районного бюджету, а 80 тисяч — це кошти делеговані із місцевих бюджетів органів місцевого самоврядування.

Що стосується питань про припинення комунального некомерційного підприємства  «Орининська районна лікарня № 2» шляхом його ліквідації та про припинення комунального некомерційного підприємства «Староушицька районна лікарня № 3» шляхом його ліквідації, то відповідні рішення так і не були прийняті, не набравши потрібної кількості голосів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора