Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

НАПОЛЯГАЙТЕ НА ОФІЦІЙНОМУ ПРАЦЕВЛАШТУВАННІ!

Дата: 07.04.2020 13:50
Кількість переглядів: 600

Кам’янець-Подільське управління Головного управління ДПС у Хмельницької області нагадує, що ст. 43 Конституції України передбачає право кожного громадянина на працю, що гарантує офіційне працевлаштування. Так, відповідно до зазначеної статті кожен громадянин має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом.

Отже, нагадуємо роботодавцям про необхідність офіційного оформлення трудових відносин з найманими працівниками та звертаємо увагу, що негативні наслідки застосування неоформленої праці для роботодавців, — це суттєва фінансова та адміністративна відповідальність, а також втрата репутації надійного партнера, яка є необхідною для розвитку й процвітання бізнесу, відчуття комфорту в його веденні.

Для найманих працівників нелегальні трудові відносини — це втрата соціальних виплат, серед яких перш за все — пенсії, виплати по лікарняних листах, виплати допомоги у зв’язку з втратою роботи тощо.

Кожен громадянин нашої країни має усвідомлювати, що офіційні трудові відносини гарантують захищене майбутнє, а офіційна заробітна плата забезпечує наповнення бюджетів та фондів соціального захисту громадян, сприяє формуванню бюджетів громад, на території яких вони здійснюють свою діяльність.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора