Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ВІДБУЛАСЯ СПІЛЬНА НАРАДА КЕРІВНИКІВ МІСТА Й РАЙОНУ ЩОДО БОРОТЬБИ З КОРОНАВІРУСОМ

Дата: 26.03.2020 15:34
Кількість переглядів: 779

Фото без опису26 березня під головуванням міського голови Михайла Сімашкевича і голови райдержадміністрації Анатолія Бернашевського відбулася спільна нарада щодо боротьби з коронавірусом. У засіданні взяли участь голова районної ради Віктор Кривак, профільні заступники очільників міста  й району Сергій Бабій, Василь Сукач та Аракел Межлум’ян, представники галузі охорони здоров’я Кам’янеччини.  

Зустріч мала на меті виробити план спільних дій міста Кам’янця-Подільського та Кам’янець-Подільського району щодо запобігання й поширення коронавірусу.

Серед іншого учасники наради обговорили питання довезення медиків до лікувальних закладів і організації цілодобових санітарно-медичних постів, зокрема йдеться про організацію роботи поста, що знаходиться в селі Жванець.

За результатами обговорення було прийнято рішення забезпечити довіз медиків районної та міської лікарень виключно автобусами районного підпорядкування, в свою чергу міська рада долучиться до забезпечення цих автобусів пальним. Крім того, міська рада забезпечить довіз комунальним автобусом медиків, які проживають на мікрорайоні «Жовтневий».

Нагадуємо, що підвозять медиків шкільними автобусами за п’ятьма напрямками. Жванецький напрямок включає села Жванець, Ходорівці, Островчани, Колибаївка та Вільховець. Рихтівський напрямок — села Рихта, Слобідка-Рихтівська, Суржа, Нагоряни та Зіньківці. Кадиєвецький напрямок обслуговує села Кадиївці, Залісся Перше та Довжок. Великослобідський напрямок включає села Велика Слобідка, Тарасівка, Устя, Панівці та Шутнівці. Слобідськокульчієвецький напрямок обслуговуватиме села Слобідка-Кульчієвецька, Боришківці, Оленівка, Мукша-Китайгородська. Від кінцевої зупинки автобуси відправлятимуться о 6.00. Відповідно прибуватимуть вони до райлікарні о 8.00, де забиратимуть медиків, які здали зміну. Ще один рейс відправлятиметься від райлікарні о 15.00.

Що стосується організації поста, що діє в с.Жванець, на кордоні Хмельницької та Чернівецької областей, то голова райдержадміністрації Анатолій Бернашевський зазначив, що із районного бюджету на потреби правоохоронних органів району та 2 Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС у Хмельницькій області було виділено по 50 тисяч гривень на матеріально-технічне забезпечення.  Наразі пост забезпечений наметами, дровами, дезінфекційними засобами, тобто всім необхідним для роботи. Анатолій Вячеславович також звернувся до міської влади з проханням забезпечити блок-пост біотуалетами, яких згідно із санітарно-гігієнічними нормами має бути два.

Наразі працівники поста особливо пильно перевіряють ті транспортні засоби, які покидають територію Чернівецької області та зареєстровані в цьому  регіоні. В їхні обов’язки входить вимірювати температуру осіб, що знаходяться в транспортному засобі, а також оглядати та перевіряти за наявності вантаж. Окрім того, і голова адміністрації Анатолій Бернашевський, і міський голова Михайло Сімашкевич наголосили на тому, що в умовах карантину Кам’янець-Подільське міськрайонне управління ГУ Держпродспоживслужби у Хмельницькій області має забезпечити перевірку сертифікатів якості продукції, що ввозиться на території Кам’янець-Подільського району.

Враховуючи, що за станом на 25 березня в Чернівецькій області зафіксовано вже 42 випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, один з яких летальний, і той факт, що в с.Колінківці Хотинського району, що якраз сусідить із нашим Кам’янець-Подільським, найбільша кількість хворих (14), цей санітарно-медичний пост виконує дуже важливу превентивну роль, запобігаючи поширенню коронавірусу на територію Кам’янеччини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора