Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ВСІ СОЦВИПЛАТИ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ ЛЮДИ ОТРИМУВАТИМУТЬ ЗА ГРАФІКОМ

Дата: 17.03.2020 09:56
Кількість переглядів: 698

Вчора на брифінгу, що відбувся у Будинку Уряду, заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко поінформував громадськість стосовно забезпечення соціального захисту населення під час дії заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції. А саме здійснення виплати та доставки пенсій і соціальних допомог, а також житлових субсидій в умовах попереджувальних заходів у зв’язку з коронавірусом COVID-19.

Заступник Міністра повідомив, що одержувачі пенсій та соціальних допомог жодних змін не відчуватимуть. Оскільки приблизно дві третини отримують свої виплати на банківські картки, інша третина користується послугами Укрпошти. «А працівники Укрпошти працюють у звичайному режимі», – сказав заступник Міністра.

Він також наголосив, що Укрпошта відповідно до графіка здійснюватиме доставку пенсій та соціальних допомог маломобільним групам населення безпосередньо додому.

«Хочу також заспокоїти громадян, які отримують пільги та субсидії. Рівень оплати за житлово-комунальні послуги і наявність або відсутність заборгованості не впливає на право отримання пільг або житлової субсидії протягом терміну їх отримання, тобто до завершення поточного опалювального сезону», – додав Віталій Музиченко.

За його словами, прострочена понад два місяці заборгованість впливатиме на право одержання житлових субсидій тільки на наступний період їх отримання і визначатиметься з травня 2020 року. Таким чином, важливо, щоб у травні поточного року в одержувачів пільг та субсидій була відсутня заборгованість понад два місяці.

При цьому заступник Міністра звернув увагу, що для оплати житлово-комунальних послуг не обов’язково особисто відвідувати відділення банків та Укрпошти, і закликав за можливості робити це дистанційно через мережу інтернет. «Звертаємося до рідних пенсіонерів та осіб похилого віку, маломобільних груп населення з проханням, допомогти вашим бабусям, дідусям, татам і мамам розібратися з оплатою за житлово-комунальні послуги без відвідування закладів банків і скористатися послугами мережі інтернет», – зазначив заступник Міністра.

Для самотніх громадян, які перебувають на соціальному обслуговуванні у територіальних центрах соціального обслуговування, допомогу із оплатою рахунків за житло нададуть соціальні працівники. Міністерство соціальної політики вже поставило завдання органам місцевого самоврядування щодо організації такої роботи.

«Хочу звернути увагу, що кожен громадянин поважного віку, який потребує додаткової уваги від держави буде забезпечений такою увагою від соціальних працівників в установленому порядку. І, якщо такий громадянин не в змозі самостійно оплатити житло, то соціальні працівники їм допоможуть», – зауважив Віталій Музиченко.

Заступник Міністра закликав не залишати без уваги рідних та близьких людей, особливо старшого віку, та цікавитися їхнім самопочуттям і станом здоров’я.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора