Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

СЕМІНАР ВЧИТЕЛІВ ІСТОРІЇ

Дата: 17.05.2019 09:19
Кількість переглядів: 593

Фото без опису16 травня 2019 року на базі  Завалецької ЗОШ І-ІІІ ступенів  відбувся семінар для вчителів історії  закладів загальної середньої освіти  району за темою «Використання краєзнавчих засобів у формуванні ціннісних компетентностей особистості на уроках історії».

 Метою заходу було ознайомлення учасників  семінару з роботою вчителя історії Марчук Лариси Михайлівни у використанні краєзнавчих засобів як формою патріотичного виховання учнів.

План роботи семінару містив декілька частин.

Під час практичної частини учні 10-11 класу  презентували гостям проекти «Туристичними стежками рідного краю», які були спрямовані на вивчення культурної сторони краю.

По закінченні семінару учасники взяли участь  у квесті.

Закінчивши захід круглим столом, за яким присутні обмінялися враженнями про побачене та досвідом роботи з метою розширення дієвих форм, методів та прийомів по активізації інтелектуальної діяльності та можливості застосування практичних навичок та набутих знань на практиці та формування в учнів ключових компетентностей.

Фото без описуПідсумки семінару підвела методист райметодкабінету Дідик Юлія Вячеславівна, яка наголосила, що завдання вчителя сьогодні використати зі своїх методичних надбань усе прогресивне і модернізувати навчальний процес  так, щоб забезпечити його дослідницький, пошуковий характер. Такий підхід сприятиме розвитку мислення, розумових та творчих здібностей учнів, відповідальності. А організація краєзнавчої роботи в школі є обов’язковим компонентом в системі поглиблення знань учнів про рідний край. Її успішність великою мірою залежать саме від того, як учитель сам розуміє цю роботу і чи зможе він зацікавити нею своїх вихованців.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора