Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

КОМАНДА ЮНИХ ЖУРНАЛІСТІВ КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ВЗЯЛА УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ ЕТАПІ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ТУРНІРУ ЮНИХ ЖУРНАЛІСТІВ

Дата: 28.03.2019 08:11
Кількість переглядів: 458

Журналістикознавство є молодою галуззю гуманітарного знання,  оскільки журналістська освіта –  це набуток XX століття. Професія журналіста унікальна своєю орієнтацією на творчість. Робочий матеріал журналіста – інформація про явища соціальної дійсності, а інструмент для опрацювання матеріалу – слово. На відміну від професійного письменника, який береться за перо під впливом натхнення, за умови наявності сформованого і в деталях обдуманого творчого задуму, журналіст мусить писати щодня, старанно і невтомно збираючи факти й повідомлення, думки й коментарі.

З метою пошуку, підтримки та розвитку творчого потенціалу обдарованої учнівської молоді та на виконання наказів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 22 вересня 2011 року № 1099, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17 листопада 2011 року за № 1318/20056 та від 02 серпня 2018 року № 849«Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів у 2018/2019 навчальному році», наказу Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА №117-од від 18.03.2019 «Про проведення обласного етапу  всеукраїнських учнівських турнірів юних журналістів, істориків у 2018/2019 навчальному році» 27-28 березня 2019 року на базі Кам’янець-Подільського ліцею І-ІІІ ступенів «Славутинка» Хмельницької обласної ради проходив обласний етап  ХV Всеукраїнського турніру юних журналістів,  в якому взяли участь 11 команд із  Хмельницької області.

 Команда Кам’янець-Подільського району «Команда-PR», у складі якої грали учні Слобідсько-Рихтівської ЗОШ І-ІІІ ступенів  Сніжани Стасюк та Діани Андрушко, учня 11 класу Кадиєвецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Олександра Мартиніва, учня 11 класу Завалецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Максима Сафронюка, учениці Ходоровецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Колибаївської ОТГ Нонни Чорненької та учениці Грушківського ліцею Староушицької ОТГ Олександри Цісар, посіла на турнірі 6 місце (керівник команди – учитель української мови та літератури Слобідсько-Рихтівської ЗОШ Кара Лариса Володимирівна).

У запеклих дебатах про фейки, джинсу, інтернет-видання, поведінку журналістів у зоні бойових дій та на мітингах, про побудову фоторепортажу й важелі боротьби з плагіатом народжувалась істина та виявлялись ораторські вміння й бойовий дух юних журналістів.

Учасники команди  «Команда-PR» висловлюють подяку вчителю української мови та літератури Довжоцького НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів, колегіум» Солоненко Віті Михайлівні за допомогу та підтримку в організації та проведенні турніру юних журналістів.  

Щиро вітаємо учасників і переможців турніру та бажаємо їм подальших успіхів в інтелектуальних змаганнях! 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора