Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПЕРЕЛІК ДЕЗІНФІКУЮЧИХ ЗАСОБІВ, ЯКІ МОЖУТЬ ВИКОРИСТОВУВАТИСЯ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ ДЕЗІНФЕКЦІЇ ПРИМІЩЕНЬ ТА ТРАНСПОРТУ

Дата: 16.03.2020 08:01
Кількість переглядів: 1441

Перелік дезінфікуючих засобів, які можуть використовуватись для проведення дезінфекції приміщень та транспорту: Амісепт, Гуасепт, Акрилан-преміум клінік, Полідез.

Крім того, необхідно зауважити, що можна використовувати інші дезінфікуючі препарати, в інструкції до використання яких передбачено знезараження вірусних агентів. Використання деззасобів необхідно проводити згідно із вказаними в інструкції параметрами та Свідоцтва про державну реєстрацію дезззасобу.

Також надаємо рекомендації щодо проведення дезінфекційних заходів з недопущення поширення випадків COV1D – 19:

-У торгових центрах, супермаркетах, вокзалах, автостанціях та інших місцях масового скупчення людей проводиться вологе прибирання всіх приміщень з використанням дезінфекційних засобів не менше 3-х разів за зміну з ретельним провітрюванням.

–  Транспорт:

у транспортних засобах дезінфекційну обробку проводити після закінчення робочої зміни і висадки пасажирів, а протягом дня проводити вологе прибирання транспортного засобу;

дезінфекції підлягають: підлога, двері, поруччя, сидіння, кабіна водія;

для дезінфекції можуть використовуватись дезінфекційні засоби та антисептики, зареєстровані відповідно до законодавства та мають чинне свідоцтво про державну реєстрацію

дезінфекцію здійснюють протиранням або зрошенням (гідропульт або розпилювач рідини. Норми витрат робочого розчину на 1м кв відображені в інструкціях до препаратів. Після закінчення дезінфекційної експозиції (витримки) транспортний засіб потрібно провітрити 15 хвилин та ретельно промити водою до зникнення запаху деззасобу.

персонал, який виконує роботи із застосуванням робочих розчинів деззасобів, має бути забезпечений індивідуальними засобами захисту – халат, косинка/шапочка, одноразові гумові рукавички, респіратор, взуття, що підлягає дезінфекції. Після проведення дезінфекції необхідно зняти гумові рукавички і обробити руки спиртовим антисептиком.

водії транспортних засобів та кондукторів необхідно забезпечити респіраторами та спиртовим антисептиком на зміну (до 12 годин).

керівники автотранспортних підприємств своїм наказом повинні призначити відповідальних за проведення вологого прибирання приміщень та виконуючих дезінфекцію автотранспорту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора