Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

КОРОНАВІРУС — ПРОБЛЕМА НЕ ЛИШЕ МЕДИЦИНИ: В РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ВІДБУЛОСЯ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ТИМЧАСОВОЇ ПРОТИЕПІДЕМІЧНОЇ КОМІСІЇ

Дата: 12.03.2020 09:43
Кількість переглядів: 769

1Фото без опису2 березня під головуванням голови райдержадміністрації, голови тимчасової протиепідемічної комісії щодо попередження та розповсюдження на території району респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом,  Анатолія Бернашевського відбулося засідання даної комісії. На ньому розглядалися питання розроблення заходів щодо недопущення завезення та розповсюдження на території району коронавірусу COVID-19 та плану дій на випадок його виявлення.

Згідно із Постановою Кабінету Міністрів від 11 березня 2020 р. №211,  в навчальних закладах  району з 12 березня оголошено карантин. Також наразі діє обмеження на масові заходи. Але як зазначила заступник голови комісії, заступник головного лікаря комунального підприємства Фото без опису«Кам’янець-Подільська центральна районна лікарня» Ірина Костинська, запроваджений карантин не є виходом із ситуації. На думку Ірини Степанівни, коронавірус — проблема не лише медицини, а й усіх інших сфер  суспільного життя, адже люди користуються громадським транспортом, відвідують магазини, інші місця скупчення людей, ті ж аптеки. Закрити усі вказані заклади об’єктивно не видається реальним, тож Ірина Степанівна наголосила на необхідності забезпечити їх необхідними антисептичними засобами, а перевізникам дати вказівку систематично проводити санітарно-гігієнічну обробку автотранспорту. Ірина Степанівна також наголосила на необхідності проведення роз’яснювальної роботи в громадах, до якої мають бути залучені сільські ради, соціальні працівники, як такі  хто найближче контактує з людьми. Особливо йдеться про людей похилого віку, що найбільше вражаються хворобою.

Фото без описуПро це говорила в своєму виступі і Юлія Магдюк, завідувач Кам’янець-Подільського міськрайонного відділення ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України». Юлія Степанівна закликала об’єднані територіальні громади, представники яких також були присутні на засіданні, подбати про належний захист лікарів, які безпосередньо контактують з хворими. Для їх потреб в потрібній кількості мають бути закуплені рукавички, маски, інші засоби захисту.

За інформацією  директора комунального підприємства «Комунальне некомерційне підприємство «Кам’янець-Подільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Станіслава Ростецького, нині для потреб Центру вже закуплено 50 протиепідемічних костюмів та 12 костюмів біологічного захисту.

Фото без описуЗа результатами роботи засідання комісії буде розроблено рекомендації щодо попередження та розповсюдження на території району респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, та плану дій на випадок її виявлення, які будуть розміщенні на сайті адміністрації для загального ознайомлення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора