Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ГОЛОВА РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ АНАТОЛІЙ БЕРНАШЕВСЬКИЙ РОЗПОЧАВ РОБОТУ НА ПОСАДІ ІЗ ОЗНАЙОМЛЕННЯ ІЗ ДІЯЛЬНІСТЮ СІЛЬСЬКИХ РАД

Дата: 10.03.2020 15:32
Кількість переглядів: 676

Фото без описуПерші тижні роботи новопризначеного голови районної державної адміністрації  Анатолія Бернашевського ознаменувалися активною роботою в районі. Зокрема, за минулий тиждень Анатолій Вячеславович взяв участь у роботі сесій Панівецької, Довжоцької, Орининської  та Шустовецької сільських рад.

Одним із основних питань, які піднімалися на засіданні сесій, було питання погашення податкового боргу. Так, по Панівецькій сільській раді сума такого боргу становить 308 тисяч гривень, по Довжоцькій — 235 тисяч гривень, а по Орининській — 645 тисяч гривень.  Анатолій Вячеславович наголосив на необхідності правильного встановлення ставок земельного податку, податку на нерухоме майно та єдиного податку по сільських радах і вніс пропозиції щодо того, як це зробити в окремо взятій громаді.

Ще одним проблемним питанням сільських рад є матеріально-технічне забезпечення закладів культури, охорони здоров’я  та освіти. Так, в Панівецькій сільській раді потребують ремонту бібліотека, школа та ДНЗ. Така ж проблема і в закладах Шустовецької сільської ради: там нагального ремонту потребують фельдшерсько-акушерський пункт  та ДНЗ. Дошкільний заклад, в якому виховується лише 6 діток, повністю забезпечується батьківським коштом. Виступаючи на засіданні сесій, голова райдержадміністрації Анатолій Бернашевський надав виконавчим комітетам згаданих сільських рад рекомендації щодо покращення цієї ситуації.

Серед питань, вартих особливого розгляду,  і питання субвенції на утримання соціальних працівників. На нього голова райдержадміністрації звернув особливу  увагу. Анатолій Вячеславович вважає неприпустимим той факт, що сьогодні навантаження на одного соцпрацівника становить в середньому 30 осіб, які потребують догляду, тоді як згідно із нормами, воно має складати 6 людей. На думку Анатолія Бернашевського, це питання має бути вирішене першочергово. Тож під час засідання сесій він надав виконавчим комітетам рекомендації та окреслив шляхи вирішення проблеми.

Окрім усього іншого, говорили на засіданнях сесій і про перевезення громадян пільгових категорій. Оскільки питання забезпечення пільгового перевезення  нині лягло на плечі місцевих бюджетів, Анатолій Бернашевський у спілкуванні із представниками сільських рад підкреслив необхідність делегування коштів на ці цілі до районного бюджету та висловив сподівання на співпрацю в цьому питанні.

Перебуваючи в сільських радах, голова райдержадміністрації також звернув увагу на незадовільний стан дорожнього покриття. Вказавши на ці проблеми головам сільських рад, Анатолій Вячеславович дав вказівку найближчим часом розпочати роботу над їх усуненням.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора