Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!»: НА КАМ’ЯНЕЧЧИНІ ВІДБУЛИСЯ ЖАЛОБНІ ЗАХОДИ НА ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Дата: 20.02.2020 14:35
Кількість переглядів: 696

Фото без описуДруга половина лютого 2014 року стала найтрагічнішим періодом подій Революції Гідності. Саме в ці дні в центрі Києва — на Майдані Незалежності, вулиці Інститутській та в Будинку Профспілок  —  розгорнулися найбільш кровопролитні сутички між мітингувальниками й захисниками тодішнього режиму.

Четвер 20 лютого став кривавим  для України — лише за той один день в результаті протистояння загинуло  понад  50 євромайданівців. Загалом же, під час подій Революції Гідності загинули близько ста осіб, які увійшли в новітню історію України як Герої Небесної Сотні.

Починаючи з 2015 року, згідно з Указом Президента, 20 лютого Україна відзначає особливий пам’ятний день — День Героїв Небесної Сотні. Цього дня по всій країні проходять мітинги-реквієми та жалобні заходи на Фото без описувшанування пам’яті полеглих на Майдані.

Сьогодні заходи з цієї нагоди відбулися і на Кам’янеччині, котра під час тих трагічних подій втратила двох своїх синів — Віталія Васільцова та Анатолія Корнєєва. Громадськість району зібралася в районному центрі культури і мистецтв «Розмай», аби вкотре згадати та вшанувати пам’ять українських патріотів.

До присутніх у залі звернулися Митрофорний протоієрей отець Олександр,  Благочинний Кам’янець-Подільського району, настоятель Петропавлівського храму православної  церкви України, головний  капелан  Кам’янець-Подільського військового гарнізону та голова правління Фото без описугромадської організації учасників АТО та ООС  в місті Кам’янець-Подільський та Кам’янець-Подільському районі Павло Василенко.

Усіх тих, хто поклав життя за Україну, присутні вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до експозиції «Вони злетіли в небо журавлями…».

«Герої не вмирають!» — цей постулат, який за останні 6 років міцно увійшов в наше повсякдення, став лейтмотивом усього заходу, адже ті, хто пожертвував життям заради свого народу, дійсно не помирають. Вони продовжують жити в серцях тих, заради кого відійшли у Вічність…

 

 

Фото без опису       Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора