Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ДО ВІДОМА КЕРІВНИКІВ ДЕРЖАВНИХ ПІДПРИЄМСТВ, УСТАНОВ ТА ОРГАНІЗАЦІЙ!

Дата: 03.01.2020 11:29
Кількість переглядів: 401

Фото без описуЗвертаємо увагу на необхідність оформлення права користування земельними ділянками, які фактично Вами використовуються.

Відповідно до частин 1, 2 статті 116 ЗК України громадяни та юридичні особи набувають права власності та права користування земельними ділянками із земель державної або комунальної власності за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування в межах їх повноважень, визначених цим Кодексом, або за результатами аукціону. 

Набуття права на землю громадянами та юридичними особами здійснюється шляхом передачі земельних ділянок у власність або надання їх у користування. При цьому обов’язковою умовою набуття такого права власності є його державна реєстрація.

Вище згадані дії у свою чергу дозволять забезпечити належний захист державою суб’єктів права власності і господарювання, ефективно протидіяти протиправному позбавленню власників їх прав, створення сприятливих умов для ведення бізнесу.

Окрім того, наголошуємо на необхідність перевірки наявності відомостей про належні Вам земельні ділянки в Державному земельному кадастрі та у разі відсутності таких відомостей забезпечити їх внесення чи виправлення.

Для внесення даних про зазначені земельні ділянки до Державного земельного кадастру (проведен­ня державної реєстрації земельної ділянки з присвоєнням кадастрового номера) власнику або користувачу земельної ділянки необхідно зверну­тися до землевпорядної ор­ганізації та замовити розроб­лення технічної документації із землеустрою щодо встанов­лення (відновлення) меж зе­мельної ділянки в натурі (на місцевості).

Після реєстрації земельних ділянок у Державному зе­мельному кадастрі і отри­манні витягів про земельну ділянку слід звернутися до структурного підрозділу Центру надання адміністративних послуг для про­ведення державної реєстрації прав власності або користування земельними ділянками.

За результата­ми державної реєстрації пра­ва власності в державному реєстрі речових прав на неру­хоме майно, на кожну земель­ну ділянку буде видано Витяг з реєстру прав власності про реєстрацію права.

Зазначені витяги будуть засвідчувати пра­во власності на земельні ділянки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора