Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРАВОВИЙ ТА СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ДІТЕЙ-СИРІТ ТА ДІТЕЙ, ПОЗБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ, — В ПРІОРИТЕТІ СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ ДЕРЖАВИ

Дата: 19.12.2019 14:30
Кількість переглядів: 527

Фото без описуОдним із пріоритетних напрямків соціальної політики держави нині є правовий та соціальний захист дітей, насамперед, дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Що стосується Кам’янеччини, то ще у 2018 році на підставі Постанови Кабінету Міністрів з державного бюджету було виділено субвенцію в загальній сумі 3 мільйони 763 тисячі 198 гривень на придбання житла для дітей-сиріт та осіб з їх числа. Восени того ж року власне житло отримали четверо дітей-сиріт та родина, що має статус дитячого будинку сімейного типу. Так, за вказані кошти було придбано два житлових будинки в с.Кадиївці вартістю 317 тисяч 505 гривень та 324 тисячі 158 гривень відповідно. Для двох дітей-сиріт було придбано квартири в Кам’янці-Подільському вартістю 332 тисячі 719 гривень і 347 тисяч 044 гривні відповідно. 2 мільйони 479 тисяч 555 гривень було спрямовано на придбання житлового будинка в Кам’янці-Подільському для сім’ї-дитячого будинка.

У 2019 році за рахунок державної субвенції було виділено кошти для придбання житла 2 дітям-сиротам. Як повідомив начальник управління соціального захисту населення Петро Середа, одна з них скористалася правом отримання грошової компенсації в сумі 353 тисячі гривень. Наразі триває оформлення документів для придбання житла для іншої дитини-сироти. На ці цілі з державного бюджету вже надійшло 467 тисяч гривень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора