Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

НА КАМ’ЯНЕЧЧИНІ ВШАНУВАЛИ ЛІКВІДАТОРІВ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АТОМНІЙ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЇ

Дата: 13.12.2019 12:26
Кількість переглядів: 416

Фото без описуАварія на Чорнобильській атомній електростанції стала наймасштабнішою катастрофою за всю історію ядерної енергетики. Її наслідки ми досі відчуваємо — як у зоні відчуження, де повноцінне життя так і не відновилося, так і зовсім поруч. Вона й через 33 роки нагадує про себе важкою екологічною ситуацією та різким збільшенням захворюваності.

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. З кожним роком все менше і менше стає тих, хто першим кинувся на боротьбу із невидимим ворогом. Тож дата ця з кожним роком набуває все важливішого значення.

13 грудня в сесійній залі районної ради відбулися урочистості та святковий концерт з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Зі словами вдячності та найкращими побажаннями до присутніх у залі ліквідаторів звернулися голова районної ради Віктор Кривак, керівник апарату Фото без описурайдержадміністрації Віктор Гнатюк та голова Кам’янець-Подільської районної громадської організації «Чорнобиль» Микола Малайдах.

33 роки тому ці люди —  пожежники, лікарі, будівельники, водії, працівники правоохоронних органів, військовослужбовці —  першими стали до бою зі смертоносним радіаційним випромінюванням і втратили в цій битві за майбутнє не лише здоров’я, а й в окремих випадках життя. Низький уклін усім ліквідаторам та вічна пам’ять тим, хто відійшов у вічність, підкошений зовсім немирним атомом…

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора