Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В ГОЛОСКОВІ ВІДКРИЛИ НОВУ АМБУЛАТОРІЮ ЗАГАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ СІМЕЙНОЇ МЕДИЦИНИ

Дата: 06.11.2019 16:00
Кількість переглядів: 964

Фото без описуНаближення якісних медичних послуг до сільського жителя — один із найважливіших принципів, на яких грунтується реформа системи охорони здоров’я. Задля його реалізації в рамках проекту розвитку сільської медицини у 2018 році з державного бюджету була виділена субвенція на будівництво 310 нових сучасних медичних закладів у 15 регіонах України.

На території Кам’янець-Подільського району в рамках згаданого проекту побудовано три нових амбулаторії загальної практики сімейної медицини — Голосківська (Гуменецька ОТГ), Вихватновецька (Китайгородська ОТГ) та Шутнівецька (Слобідсько-Кульчієвецька ОТГ).

І ось 6 листопада відбулося урочисте відкриття Голосківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яка обслуговуватиме 4 села — Голосків, Кептинці, Улянівку та Пудлівці. Враховуючи, що це подія неабиякої ваги не лише для об’єднаної територіальної громади, а й для всього регіону, на неї завітали Фото без описупредставники обласної та районної влади, зокрема заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Світлана Павлишина, директор Департаменту охорони здоров’я Хмельницької обласної державної адміністрації Яків Цуглевич, перший заступник голови райдержадміністрації Маріанна Великохатько, голова районної ради Віктор Кривак,  інші районні  посадовці, керівництво Гуменецької ОТГ та Гуменецького ЦПМСД.

Після урочистої частини та вітальних  промов численні гості мали можливість на власні очі переконатися в тому, що в  закладі створені всі умови, аби мешканці могли отримувати якісні медичні послуги.

Відповідно до проектно-кошторисної документації, вартість проекту складає 5 563 тисячі гривень (4 907 тисяч гривень — з державного бюджету, 656 тисяч гривень — співфінансування з місцевого бюджету Гуменецької об’єднаної територіальної громади). Загалом же, з місцевого бюджету для потреб Голосківської амбулаторії було виділено 800 тисяч гривень.

Фото без описуМедичну допомогу для  2968 пацієнтів надаватимуть 2 лікарі загальної практики сімейної медицини та лікар-педіатр. До речі, проект будівництва закладу передбачає і окреме житло для сімейного лікаря.

Наразі амбулаторія вже оснащена усім необхідним обладнанням — меблями, медичною апаратурою, комп’ютерною технікою, холодильниками та всім необхідним для роботи лікаря та персоналу. На ці цілі було витрачено 670 тисяч гривень, в тому числі співфінансування з місцевого бюджету Гуменецької об’єднаної територіальної громади складає 67 тисяч гривень.

Аби надати можливість лікарю здійснювати виїзди на виклики до віддалених сіл, для амбулаторії придбано автомобіль Renault Duster 2018 року випуску вартістю 578, 3 тисячі гривень при співфінансуванні з місцевого бюджету – 57,8 тисячі гривень.

Фото без описуВ найближчий час планується завершити роботи з прокладання оптоволокнового кабелю, що дозволить користуватись послугами телемедицини,  на яку було виділено 109,7 тисячі гривень, в тому числі співфінансування з місцевого бюджету складає 11 тисяч гривень, та забезпечити роботу в електронній системі Е-Health і з медичною інформаційною системою.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора