Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

НА БАЗІ КОЛЕДЖУ ПДАТУ ВІДБУВСЯ СЕМІНАР ЩОДО ЗАПОБІГАННЯ РОЗПОВСЮДЖЕННЮ АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ

Дата: 01.03.2019 15:58
Кількість переглядів: 1514

Фото без опису1 березня в актовому залі коледжу ПДАТУ в рамках проекту «Підвищення обізнаності про африканську чуму свиней в Україні: ІІ етап» відбувся навчальний семінар на тему «Запобігання розповсюдженню африканської суми свиней».

Участь у ньому взяли Олександр Рєвнівцев, національний консультант ФАО, продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, Анатолій Лавський, начальник Кам’янець-Подільського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, Олександр Садов’юк, перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, Лідія Коломієць, директор Хмельницької міжрегіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби,  Сергій Москалюк, начальник Чемеровецького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та Олена Чубайко, директор коледжу ПДАТУ.

Фото без описуНа семінар запросили спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та спеціалістів територіальних управлінь, профільних фахівців із ОТГ, керівників свиногосподарств Кам'янець-Подільського та Чемеровецького районів.

Вітаючи учасників зібрання Анатолій Лавський зазначив, що проведення такого семінару, з огляду на складну епізоотичну ситуацію в Україні щодо африканської чуми свиней,  є своєчасним, актуальним і необхідним. У той же час він наголосив, що наразі на території Камянеччини не зареєстровано жодного випадку цього захворювання.

Роботу семінару продовжив національний консультант ФАО Олександр Рєвнівцев, який розповів про ситуацію щодо африканської  чуми свиней в Україні.

Під час семінару розглядалося питання ветеринарних заходів щодо забезпечення благополуччя епізоотичного стану щодо АЧС на території району та міста,  сучасного стану та загрози щодо захворюваності на АЧС, заходів з недопущення виникнення АЧС у сільгосппідприємствах та в приватних господарствах. Йшлося також про першочергові самостійні дії з локалізації вогнища АЧС та механізми взаємодії з державними структурами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора