Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЕНЕРГОСЕРВІС СТАЄ ВСЕ БІЛЬШ ПОПУЛЯРНИМ МЕХАНІЗМОМ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ БЮДЖЕТНИХ УСТАНОВ ТА ЕКОНОМІЇ НА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГАХ

Дата: 07.05.2019 15:14
Кількість переглядів: 346

Енергосервіс полягає в тому, що енергоефективні заходи в будівлях бюджетних установ (шкіл, дитячих садочків, лікарень, університетів тощо) впроваджуються приватними інвесторами – енергосервісними компаніями (ЕСКО), а оплата здійснюється виключно за рахунок економії, досягнутої в результаті здійснення енергоефективних заходів.

Наприклад, нещодавно Харківська міська рада прийняла рішення запровадити енергосервіс (ЕСКО) у школах №44, 91 і 68, а також гімназіях №46 і 82.

За даними Харківської міськради, завдяки енергосервісу очікується заощаджувати на комунальних рахунках до 2 млн грн у рік.

Як показує практика вже діючих договорів, серед найбільш затребуваних ЕСКО-проектів у бюджетних установах:

- модернізація системи опалення;

- встановлення ІТП з погодним регулювання та онлайн-моніторингом;

- інші енергоефективні заходи.

Незабаром планується оголосити тендери через Систему публічних електронних закупівель  «ProZorro»: https://prozorro.gov.ua.

Загалом, енергосервіс набирає популярності: вже укладено понад 310 ЕСКО-контрактів вартістю більше 350 млн гривень. Проекти реалізуються у 18 регіонах країни.

«Тож закликаю усі місцеві органи влади разом із  ЕСКО-інвесторами працювати на результат – комфортні та модернізовані школи, лікарні та інші бюджетні заклади!», - повідомив С.Савчук.   

Більше інформації дізнавайтеся за посиланням: http://saee.gov.ua/uk/news/2922.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора