Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ГРОМАДСЬКІСТЬ КАМ’ЯНЕЧЧИНИ ВШАНУВАЛА ВОЇНІВ-ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТІВ

Дата: 15.02.2019 14:36
Кількість переглядів: 1830

Фото без опису15 лютого 1989 року було виведено останню колону радянських військ із Афганістану. Втрати України в цьому збройному конфлікті, що тривав упродовж 9 років, складають 72 зниклих безвісти і понад 3300 загиблих , 13 з них – жителі Кам’янеччини.  Близько 4000 осіб у результаті участі в бойових діях отримали інвалідність.

На відзначення цієї дати, починаючи з 2004 року, згідно з Указом Президента,  15 лютого в Україні визнано  Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Аби згадати загиблих і віддати належне тим, хто повернувся із воєнного пекла, громадськість міста та району зібралася на мітинг-реквієм біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам у сквері  «Молодіжний». Кам’янець-Подільський район на зібранні представляли керівник апарату райдержадміністрації Віктор Гнатюк та заступник голови районної ради Віктор Єрменчук.

Фото без описуПрисутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих під час Афганської війни та сучасного військового конфлікту на сході України й поклали вінки та  квіти до підніжжя пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам.

Продовжилися урочистості в міському Будинку культури, зі сцени якого промови з нагоди Дня вшанування воїнів-інтернаціоналістів виголосили народний депутат України Володимир Мельниченко, секретар міської ради Дмитро Васильянов, керівник апарату районної державної адміністрації Віктор Гнатюк та заступник голови районної ради Віктор Єрменчук. Вони побажали воїнам-інтернаціоналістам та їхнім родинам міцного здоров’я, благополуччя та миру й вручили грамоти і подарунки.

Фото без описуЗокрема, грамотами районної державної адміністрації за активну громадську позицію, участь у патріотичному вихованні молоді, допомогу військовим підрозділам Збройних Сил України щодо захисту суверенітету держави нагороджено воїнів-інтернаціоналістів Івана Бабійчука (с.Нігин), Антона Шушкевича (с.Голосків), Юрія Лесика (смт Стара Ушиця), Валерія Козака (с.Руда), Володимира Юзвенка (с.Лисогірка).

Звернулися до побратимів, членів їхніх родин та всіх присутніх у залі й голова Кам’янець-Подільської міської спілки ветеранів Афганістану Володимир Дудко та почесний член правління спілки полковник у відставці Володимир Панчеха.

Продовжилися урочистості святковим концертом.

 

 

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора