Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ВІДБУЛОСЯ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ КОЛЕГІЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Дата: 30.05.2019 14:31
Кількість переглядів: 1011

Фото без опису30 травня під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Маріанни Великохатько відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації.   

У роботі колегії взяли участь  голова районної ради Віктор Кривак, заступник голови райдержадміністрації Микола Чумак, начальники відділів та управлінь, голови сільських рад та об’єднаних територіальних громад.

На порядок денний було винесено два питання. – про хід проведення  комплексу весняно-польових робіт у районі та про підсумки проведення опалювального періоду осінньо-зимового сезону 2018-2019 років та затвердження заходів по підготовці житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери району до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років.

По першому питанню доповідала начальник відділу агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів райдержадміністрації Надія Сузанська.

Фото без описуЯк зазначила Надія Михайлівна, завдяки погоднім умовам, що склалися на початку весни, вже в другій декаді березня всіма категоріями господарств було завершено посів ранніх зернових та зернобобових культур, а сівбу  пізніх зернових та технічних культур було розпочато ще в квітні. Однак наразі дощова погода не дає змоги  планомірно здійснювати польові роботи.

За станом на 30 травня,  площа посіву сільськогосподарських культур по всіх категоріях господарств в поточному році складатиме 75,4 тис. га, з них 45,2 % в структурі посівних площ займатимуть зернові культури, 39,7 % - технічні, майже 7,8 % - кормові та  7,3 % - картопля і овоче-баштанні.

Всього в  районі  ранніми зерновими та зернобобовими культурами  засіяно 4 тис. га, з них 3,5 тис.га - ярий ячмінь, майже 0,5 тис. га - яра пшениця та невеликі площі  зайняті горохом, викою й  вівсом.

По другому питанню звітував начальник відділу містобудування, архітектури, ЖКГ та з питань цивільного захисту населення Василь Григор’єв.

Фото без описуВасиль Михайлович зазначив, що під час опалювального періоду 2018-2019 років перебоїв у водопостачанні  для населення та проблем з опаленням індивідуального житлового фонду не було.

В той же час спостерігається збільшення використання природного газу та електроенергії в опалювальний період в закладах освіти, культури та охорони здоров’я. Тож Василь Михайлович наголосив на необхідності вжиття енергозберігаючих заходів та посилення заходів економії в закладах усіх галузей, окресливши таким чином одне з основних завдань на  наступний опалювальний період 2019/2020 рр. - запровадження та проведення енергозберігаючих технологій.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора