Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ВІДБУЛОСЯ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ КОЛЕГІЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Дата: 28.03.2019 14:31
Кількість переглядів: 1329

Фото без опису28 березня в залі засідань Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації під головуванням голови адміністрації Василя Сукача відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації.

На порядок денний засідання було винесено три питання.

Про стан виконання в районі Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» звітував начальник  управління соціального захисту населення Петро Середа.

Закон «Про запобігання та протидію домашньому насильству» Верховна Рада ухвалила 7 грудня 2017 року, прописавши в ньому новий підхід до боротьби з цим негативним явищем у суспільстві  на основі європейських стандартів. Він набув чинності з 7 січня 2018 року.

Як зазначив доповідач, у Камянець-Подільському районі на виконання цього Закону проводиться значна робота. Так, першим заступником голови райдержадміністрації Маріанною Великохатько разом із головами територіальних громад розроблено та затверджено план заходів «Про запобігання та протидію домашньому насильству та насильству за ознакою статі на 2019-2020 роки». На виконання вказаних заходів проводиться інформаційно-просвітницька робота серед населення, надаються психологічні, юридичні, соціально-педагогічні, інформаційні та інші послуги членам сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах; виготовляються та розповсюджуються інформаційні матеріали щодо запобігання насильству в сім’ї, здійснюється соціальне інспектування сімей, де мають місце випадки вчинення насильства або існує така загроза; проводяться навчальні семінари, круглі столи та тренінги для соціальних, педагогічних працівників з питань попередження насильства в сім’ї.

Фото без описуВідповідно до розпоряджень голови райдержадміністрації , затверджено положення й склад районної Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми, яка провела уже 4 засідання,  створено  міжвідомчу робочу групу з питань протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі та мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від таких видів насильства.

До цієї роботи також  залучені працівники сектора реагування патрульної поліції Кам’янець-Подільського РВП,  Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, педагогічні колективи навчальних закладів району.

Варто відзначити, що всі ці та інші заходи призвели до зменшення кількості адміністративних правопорушень, пов’язаних із насильством у сімї.

Про підсумки роботи районної державної адміністрації та органів місцевого самоврядування з питань розгляду звернень громадян у 2018 році та завдання щодо підвищення її ефективності  у 2019 році доповіла т.в.о. заступника керівника апарату, начальник загального відділу апарату адміністрації Ірина Воронюк.

Як зазначила Ірина Вікторівна, впродовж 2018 року до районної державної адміністрації надійшло 1358 письмових звернень громадян, в яких порушено 1394 питання. За звітний період керівництвом адміністрації проведено 156 особистих прийомів громадян, на яких побувало 206 осіб, з них безпосередньо головою адміністрації проведено 18 особистих прийомів, на котрих побувало  34 громадянина.

З початку року до райдержадміністрації надійшло 53 колективних звернення від 677 жителів району.

Основні питання, що порушувалися в зверненнях, стосувалися соціального захисту населення та надання матеріальної допомоги, аграрної політики та земельних відносин, надання житлово-комунальних послуг, транспортного сполучення.

Відповідно до затверджених графіків роботи «гарячої» телефонної лінії «Запитай у влади» впродовж року відбулось 36 «гарячих» телефонних ліній, на які звернулося 43 особи, з них у голови районної державної адміністрації - 14 «гарячих» телефонних ліній, на які звернулось 15 осіб.

За звітний період керівництвом районної державної адміністрації здійснено 40  виїзних особистих прийомів громадян, на яких звернулося 52 жителі району, з них головою районної державної адміністрації здійснено 11 виїзних прийомів громадян та прийнято 18 громадян.

Впродовж звітного періоду   до районної державної адміністрації надійшло ­­­280 звернень від соціально незахищених категорій громадян. 290 малозабезпеченим та хворим жителям району з районного  бюджету було надано матеріальну допомогу на загальну суму 334 тис. гривень.

Із планом роботи районної державної адміністрації на ІІ квартал 2019 року присутніх ознайомив начальник  відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату адміністрації Андрій Мишевський.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора