Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПІД ЧАС ЧЕРГОВОГО ЗАСІДАННЯ КОЛЕГІЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ГОВОРИЛИ ПРО ЕПІЗООТИЧНУ СИТУАЦІЮ ТА СВОБОДУ СЛОВА В РАЙОНІ

Дата: 25.04.2019 13:40
Кількість переглядів: 1087

25 квітня під головуванням голови райдержадміністрації Василя Сукача відбулося засідання колегії райдержадміністрації.

У ході засідання було розглянуто  два питання.

Про стан епізоотичної ситуації в районі та здійснення державного контролю за безпечністю харчових продуктів доповів начальник Кам’янець-Подільського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Анатолій Лавський.

Анатолій Йосипович зазначив, що наш район є благополучним щодо інфекційних захворювань тварин. Епізоотична ситуація контрольована завдяки злагодженій співпраці Держпродспоживслужби, органів виконавчої влади та  місцевого самоврядування. Зокрема, він наголосив на заходах, які проводяться службою ветеринарної медицини, щодо недопущення поширення на території району таких захворювань, як африканська чума свиней та сказ. В цьому напрямку систематично проводяться перевірки свиногосподарств на факт дотримання «закритого» режиму роботи, ведеться роз’яснювальна робота з власниками свиногосподарств та обслуговуючим персоналом щодо дотримання вимог біобезпеки та широка роз’яснювальна робота щодо профілактики африканської чуми свиней; здійснюється публікація матеріалів в засобах масової інформації; проводяться навчання, семінари з спеціалістами ветеринарної медицини, практичні навчання з моделювання ситуації виникнення захворювання, на які запрошуються керівники та спеціалісти ветеринарної медицини господарств; проводяться профілактичні та вимушені  щеплення сприйнятливих тварин проти сказу. Зокрема, проведено пероральну імунізацію диких м’ясоїдних шляхом розкидання приманок з вакциною з літака,  всього використано 23680  доз вакцини проти сказу. 

З метою попередження виникнення й поширення вказаних захворювань 2017 року рішенням сесії Кам’янець-Подільської районної ради внесено зміни в Комплексну програму запобігання та зменшення впливу надзвичайних ситуацій техногенного і природнього характеру у Кам’янець-Подільському районі на 2017-2020 роки, а саме затверджено фінансування заходів щодо недопущення та ліквідації африканської чуми свиней. Минулого року  рішенням сесії Комплексну програму доповнено пунктом «Заходи щодо профілактики та боротьби зі сказом».

Для виконання даних програм виділено кошти на 2018 рік в сумі 24 тис. грн на забезпечення спецодягом спеціалістів та створення резерву паливно-мастильних матеріалів. Виділені кошти були використані за призначенням згідно з програмою.

Особливу увагу доповідач звернув на проблему падежу бджіл у результаті обробітку полів пестицидами та іншими хімічними засобами захисту рослин.

З цього приводу головуючий Василь Сукач дав доручення  посилити роз’яснювальну та інформаційну роботу з цього питання серед населення, пасічників та аграріїв. Долучилася до розмови й начальник відділу агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Надія Сузанська. Надія Михайлівна акцентувала увагу на тому, що наразі в районі налагоджена співпраця між великими агровиробниками та асоціацією пасічників. Вона також додала, що найбільше проблем бджолярі зазнають від невеликих підприємців-однооосібників, вплинути на яких майже неможливо, оскільки зачасту вони офіційно свою діяльність не оформляють.

Що стосується частини питання щодо здійснення державного контролю за безпечністю харчових продуктів, Анатолій Лавський відмітив, що впродовж  2018 року та початку 2019-го на території Кам’янець-Подільського району не реєструвались випадки отруєння людей продуктами харчування.

За І квартал 2019 року службою проведено 96 планових заходів  та 36 позапланових заходів  з питань безпечності харчових продуктів. Особлива увага приділяється обстеженню харчоблоків загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів.

Кам’янець-Подільське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області докладає максимум зусиль для забезпечення жителів Кам’янець-Подільського району безпечними та якісними продуктами харчування.

Про стан дотримання законодавства щодо свободи слова в районі доповів начальник відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Андрій Мишевський.

У своєму виступі Андрій Ігорович розповів про нормативно-правові документи, які захищають свободу слова в Україні, про кількісний і якісний склад засобів масової інформації, що діють на території району. При цьому доповідач наголосив на співпраці райдержадміністрації  та зокрема відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськість із засобами масової інформації з питань донесення до мешканців об’єктивної і повної інформації про роботу Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, виконавчих органів центральної та місцевої влади, органів місцевого самоврядування, соціаль­но-економічну та політичну ситуацію відповідно до сучасних вимог.

Андрій Ігорович також відзначив, що за  2018 рік та 4 місяці 2019 року не надходило жодного звер­нення, що стосувалося б утисків свободи слова.

Загалом, редакціями газет та на веб-сайті райдержадміністрації у повному обсязі забезпечується висвіт­лення діяльності місцевих органів виконавчої влади, життя територіальних громад, проблемних питань суспільного розвитку.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора