Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРЕДСТАВНИКИ АГРАРНОГО СЕКТОРА РАЙОНУ ЗІБРАЛИСЯ НА НАВЧАЛЬНИЙ СЕМІНАР

Дата: 05.02.2019 13:23
Кількість переглядів: 1433

Фото без опису5 лютого в приміщенні районної державної адміністрації відбувся навчальний семінар з  керівниками та спеціалістами сільськогосподарських підприємств усіх форм власності, головами об’єднаних територіальних громад і сільських рад та представниками особистих селянських господарств.

Привітали учасників семінару та відкрили захід заступник голови райдержадміністрації Микола Чумак і начальник відділу агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів райдержадміністрації Надія Сузанська.

Аби ознайомити аграріїв району із змінами в сфері оподаткування, юридичними аспектами організації сільських господарств усіх форм власності, питаннями державної підтримки аграрного сектора тощо, на захід були запрошені фахівці відповідних департаментів, відділів і служб.

Про результати надання агровиробникам різних форм власності фінансової підтримки з державного бюджету у 2018 році та прогнози на 2019 рік доповіла начальник відділу фінансово-кредитного забезпечення бухгалтерського обліку та звітності Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Марина Бевзюк.

Про порядок створення сімейних фермерських господарств і сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів  та напрямки їх підтримки з бюджетів усіх рівнів учасникам семінару розповіла начальник відділу економічного аналізу, прогнозування, розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Галина Стаднійчук.

З основними змінами в податковому законодавстві  та розмірами й строками сплати в 2019 році єдиного податку та ЄСВ для фізичних осіб-підприємців і сімейних фермерських господарств ознайомили спеціалісти Кам’янець-Подільського управління Головного управління ДФС у Хмельницькій області – фахівець відділу податків і зборів з фізичних осіб Лариса Паламарчук та фахівець відділу податків і зборів з юридичних осіб Наталія Марущак.

Фото без описуГоловний спеціаліст відділу з питань безпечності харчових продуктів Кам’янець-Подільського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Олена Ряба розповіла про порядок отримання ветеринарно-санітарного паспорта пасіки та її реєстрації.

Важливим аспектом діяльності сільськогосподарських підприємств є робота з пестицидами. Про дотримання заходів безпеки та порядок отримання дозвільних документів при роботі з цими речовинами ознайомила присутніх Оксана Горбатюк, головний спеціаліст відділу з питань санітарного захисту Кам’янець-Подільського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

Про послуги Державної служби зайнятості для роботодавців АПК та шляхи сприяння зайнятості сільського населення говорила у своєму виступі директор Кам’янець-Подільської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості Аліна Слободян, а представники державних банків ознайомили учасників семінару із особливостями банківського кредитування сільськогосподарського виробництва у 2019 році.

Підбиваючи підсумки роботи семінару, учасники висловили сподівання, що питання, розглянуті впродовж зустрічі, стануть у нагоді під час подальшої діяльності представників аграрного сектора району.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора