Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В УКРАЇНІ СТАРТУЄ АКЦІЯ "МІСЯЦЬ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА"

Дата: 09.04.2019 11:40
Кількість переглядів: 987

Фото без описуВ Україні Товариство Червоного Хреста виникло 1918 року  під час Першої світової війни за ініціативи Маріїнської громади сестер милосердя Червоного Хреста, яка з 1878 року надавала благодійну медичну допомогу киянам. Першими завданнями Товариства були надання допомоги біженцям і військовополоненим, турбота про інвалідів і дітей-сиріт, боротьба з голодом та епідеміями, організація лазаретів, госпіталів і пунктів харчування. 

Нині в Україні налічується понад 6 мільйонів прихильників та активістів Товариства Червоного Хреста. Патронажна служба Червоного Хреста нараховує понад 3000 сестер милосердя.

Основними напрямками діяльності Товариства є допомога при надзвичайних ситуаціях та стихійних лихах; гуманітарні програми, основними з яких є медико-соціальна допомога, профілактика ВІЛ/СНІДу та туберкульозу, Міжнародна Чорнобильська програма, заохочення донорського руху тощо; з'ясування долі членів роз'єднаних родин, розшук документів, з'ясування стану могил, підтримка через послання Червоного Хреста; розвиток молодіжного руху в рамках діяльності; протидія торгівлі людьми та виховування ідеалів гуманізму і толерантності в суспільстві шляхом популяризації гуманітарних цінностей, основ Міжнародного гуманітарного права, впровадження кампаній зі зменшення рівня дискримінації уразливих верств населення  тощо.

В рамках своєї діяльності Товариство Червоного Хреста реалізовує понад 40 проектів і програм по всій України, які отримують фінансування за рахунок публічних пожертв та угод про партнерство. Одним із них є проведення традиційної щорічної акції «Місяць Червоного Хреста України».

Цьогоріч  місячник, що триватиме від 8 квітня по 9 травня, проходитиме під гаслом «100 років милосердя».

Мета згаданої акції  - привернути увагу суспільства до проблем вразливих категорій населення: внутрішньо переміщених  осіб, самотніх непрацездатних громадян похилого віку, ветеранів війни  та праці, інвалідів, багатодітних та неповних сімей, дітей-сиріт, хворих ВІЛ /СНІД або туберкульоз, а також сформувати громадську думку на користь милосердя.

Заходи місячника - це збір коштів, продуктів харчування, одягу, взуття, предметів хатнього вжитку, медикаментів, речей для внутрішньо переміщених осіб і хворих, особливо тим, хто не може самостійно пересуватись, шкільного приладдя, іграшок, надання побутових, юридичних та інших послуг підопічним організацій Товариства Червоного Хреста України, упорядкування будинків та прибудинкових територій самотніх громадян похилого віку та інших категорій населення.

Кошти та натуральна допомога, що надійдуть до Кам’янець-Подільської районної організації Товариства Червоного Хреста під час місячника, допоможуть:

  • надати адресну матеріальну та натуральну допомогу малозабезпеченим верствам населення, притулкам та інтернатам для дорослих та дітей;
  • поповнити склади недоторканих запасів усім необхідним для надання допомоги потерпілим громадянам під час надзвичайних ситуацій техногенного, природного чи побутового характеру;
  • поновити матеріально-технічну базу для навчання населення навичкам надання першої допомоги особам, які постраждали при надзвичайних ситуаціях тощо.

Бажаючі надати допомогу в рамках місячника Червоного Хреста та налагодити подальшу співпрацю із районної організацією Товариства Червоного Хреста в Україні можуть звертатися за телефонами 3-23-19, 9-61-62 або за адресою: с.Мукша-Китайгородська, вул. Матросова, 30.

Приєднуйтесь до благородних справ Червоного Хреста!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора