Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЯК ОФОРМИТИ СУБСИДІЮ?

Дата: 04.10.2018 08:43
Кількість переглядів: 625

ЯК ОФОРМИТИ СУБСИДІЮ?

Субсидія – це адресна допомога, яка надається для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, вартості газу та в окремих випадках твердого й рідкого пічного палива. Субсидія є безповоротною, а її отримання не тягне за собою зміни форми власності житла. 
Субсидія на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива призначається у разі, коли житлове приміщення не забезпечується електро-, тепло- або газопостачанням для опалення. 
Якщо для опалення житлового приміщення одночасно використовується теплова енергія та/або природний газ та/або електроенергія, субсидія надається тільки на один вид палива.

Хто має право на субсидію?

• Одна із зареєстрованих у житловому приміщенні осіб.
• Особа, яка не зареєстрована, але фактично проживає у приміщенні на підставі договору оренди житла, якщо їй нараховується плата за житлово-комунальні послуги. 
• Індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію. 
• Зареєстровані неповнолітні діти, які залишилися без батьківської опіки (піклування), або недієздатні особи працездатного віку, над якими встановлено опіку, за заявою опікуна (піклувальника).
• Внутрішньо переміщені особи, які не зареєстровані в житловому приміщенні, але фактично проживають у ньому без укладеного договору оренди житла.

Куди звернутися, щоб отримати субсидію?

До місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення: особисто або відправити заповнені документи поштою.
У сільській місцевості приймання заяв з необхідними документами здійснюють уповноважені особи, які визначаються виконавчими органами сільських і селищних рад.
Контакти структурних підрозділів з питань соціального захисту населення: http://www.msp.gov.ua/news/8573.html

Які документи потрібні для оформлення субсидії?

  1. Заява про призначення житлової субсидії та декларація про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.
    2. Довідки про доходи (у разі зазначення в декларації інших отриманих доходів, інформація про які відсутня у Державній фіскальній службі, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування і відповідно до законодавства не може бути отримана за запитом структурного підрозділу з питань соціального захисту населення). 
    3. Договір найму (оренди) житла (за наявності).
    Договір найму (оренди) житла (за наявності). Документи можуть бути надані поштою, через сайт Мінсоцполітики https://subsidii.mlsp.gov.ua, особисто. Зразки документів для оформлення субсидії: www.msp.gov.ua/content/subsidii.html

Які умови призначення субсидії?

  1. Субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих осіб (осіб, які фактично проживають) в приміщенні, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги. Якщо не всі зареєстровані особи проживають в оселі, субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих в житловому приміщенні осіб, які фактично в ньому проживають, на підставі рішення РДА, районної ради або утвореної ними комісії. Відсутність зареєстрованих осіб в приміщенні повинна підтверджуватися документами (наприклад, довідкою з роботи, навчання, актами обстеження матеріально-побутових умов).

Чи довго чекати відповіді, і як довго діє субсидія?

  1. Рішення про призначення субсидії, відмову або подання документів на розгляд комісії приймається структурним підрозділом з питань соціального захисту населення протягом 10 календарних днів з дня подання заяви.
    Субсидія призначається з місяця звернення до дати закінчення опалювального (неопалювального) сезону. Для орендарів - не більше, ніж до кінця місяця, в якому закінчується строк дії договору найму (оренди).

У яких випадках надання субсидії можуть припинити?

• За поданням житлово-експлуатаційних організацій, житлово-будівельних (житлових) кооперативів, об'єднань співвласників багатоквартирного будинку та організацій, що надають житлово-комунальні послуги, якщо громадянин не сплачує вартість фактично спожитої послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії, та борг перевищує 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. 

• У разі отримання інформації про збільшення чисельності зареєстрованих у житловому приміщенні осіб. 
• У разі переїзду сім'ї в іншу місцевість.
• Якщо під час вибіркового обстеження матеріально-побутових умов соціальним інспектором виявлено ознаки порушення норм законодавства щодо призначення субсидії.

• За заявою уповноваженого власника (співвласника) житла, наймача житла у державному та громадському житловому фонді, члена житлово-будівельного кооперативу, власника (співвласника) житлового приміщення.
• Якщо громадянин приховав або свідомо подав недостовірні дані, зокрема про доходи та майновий стан.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора