Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Яку ставку земельного податку пропонують за ліс

Дата: 13.09.2018 15:24
Кількість переглядів: 455

Як відомо, із 15 серпня 2018 року набрав чинності Закон України від 10 липня цього року     № 2497-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств». Згідно з цим документом врегульовується низка питань діяльності фермерських господарств, а також оподаткування земельних ділянок.

Одним із нововведень є запровадження сплати земельного податку за лісові землі (від 0%     до 5 % нормативної вартості 1 га лісових земель). У такому випадку сільським радам необхідно прийняти рішення про ставки цього земельного податку. У розрізі районів вони є різними, позаяк враховується специфіка лісових ресурсів.

Це питання обговорювали на нараді в голови райдержадміністрації Василя Сукача. У ній взяли участь голова районної ради Кривак В.М., перший заступник голови райдержадміністрації Великохатько М.А., начальник управління фінансів Федик О. Г.  начальник відділу адміністрування екологічного податку та рентної плати, місцевих податків Кам'янець - Подільська ОДПІ Марущак Н.В., голови об’єднаних територіальних громад та сільських рад.

До присутніх звернулися директори державного підприємства «КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДIЛЬСЬКИЙ ЛIСГОСП» Валерій Пустильний та комунального підприємства «Надра Камянеччини» Ніна Скавренюк.  Співпраця нині досить важлива, адже від визначених ставок земельного податку за лісові землі залежить належне функціонування цих підприємств, своєчасна виплата заробітної плати працівникам.

«Лісові господарства – є одними із бюджетоутворюючих підприємств нашого району. Тому закликаємо  сільські ради прийняти виважені рішення щодо ставки земельного податку за лісові землі, аби наша галузь не стала збитковою. У протилежному випадку ми будемо змушені звільняти працівників, підвищити ціни на лісову продукцію, що може викликати обурення в населення. Тож найбільш оптимальна ставка в даних умовах – 0,1 %», – зауважив Валерій Леонідович.

Насамкінець керівник виконавчої гілки в районі закликав врахувати пропозицію керівників лісових господарств і прийняти ставки, які не будуть збитковими для підприємства.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора