Кам'янець-Подільська районна державна адміністрація
Хмельницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ РИБООХОРОННИЙ ПАТРУЛЬ НАГАДУЄ ПРАВИЛА ЗИМОВОЇ РИБОЛОВЛІ

Дата: 16.12.2019 11:38
Кількість переглядів: 559

З настанням холодів майже усі водні біоресурси, які населяють водойми Хмельницької області, впадають в зимовий анабіоз, скупчуються та збираються на зимівлю у зимувальних ямах. У цей час риба дуже вразлива, потребує спокою та захисту.


Хмельницький рибоохоронний патруль видав наказ  про заборону лову водних біоресурсів у зимувальних ямах. Заборона розпочалася 1 листопада і триватиме до початку весняно-літньої заборони на період нересту 2020 року. Щоб рибалки могли з легкістю визначити заборонені ділянки для лову – працівники Управління Держрибагентства у Хмельницькій області розробили інтерактивну карту  зимувальних ям.
Повідомляємо, що в зимовий період діють певні обмеження на вилов водних
біоресурсів. Так, згідно вимог Правил любительського і спортивного рибальства дозволяється рибалити поза межами зимувальних ям та вудками з
блешнею вертикального блесніння з гачком, не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять одиниць на одного
рибалку. А на водоймах, де впроваджене платне рибальство - не більше десяти гачків на одну особу.
Забороняється пересування плавзасобів, за винятком спеціально обладнаних
льодових трас, а також плавзасобів органів рибоохорони.
За недотримання вищевказаних норм передбачена адмінвідповідальність – штраф від 34 до 680 грн. Крім штрафу за незаконний вилов нараховується збитки за кожну виловлену рибину, наприклад: судака звичайного – 510 грн, сома — 425 грн, форелі — 340 грн, щуки — 340 грн, сазана (коропа) — 306 грн, білого амура — 255 грн, товстолобика — 255 грн, білизни (жереха) — 255 грн, рибця звичайного — 255 грн, ляща — 170 грн, лина — 119 грн, плітки — 85 грн, краснопірки — 68 грн, підуста — 34 грн, плоскирки — 34 грн, карася сріблястого – 17 грн тощо.
«Звертаюсь до рибалок та всіх свідомих громадян з проханням повідомляти про виявлені випадки браконьєрства в області за телефоном «гарячої лінії» патруля: (068) 384-98-10. Вчасно надана громадянами правдива інформація не раз допомагала інспекторам не тільки затримувати порушників, а й запобігати порушенням», - повідомив в.о. керівника Хмельницького рибоохоронного патруля Олег Атаманчук.
Зимова риболовля потребує дотримання правил безпеки:
- не пробивайте поруч багато лунок;
- не збирайтеся великими групами на одному місці;
- не пробивайте лунки на переправах;
- не ловіть рибу занадто далеко від берега;
- завжди майте під рукою міцну мотузку завдовжки 12-15 метрів;
- тримайте поруч з лункою дошку або велику гілку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора